Pages

tagliatelle cu pui

Dificultate          - mediu

Timp preparare -50 min
Cantitate            -4 portii

sarmale cu stafide

Ingrediente

v 100 g stafide ;
v 200 g orez ;
v 200 ml ulei ;

rulada mozaic cu cascaval

Timp de preparare       40 minute

Dificultate                     usor
Cantitate                       8 portii

lasagna de mere cu vanilie

Timp de preparare       50 minute

Dificultate                     usor
Cantitate                       6 portii

Aceasta reteta ne arata ca pastele nu se prepara doar cu sunca si cascaval. Lasagna este usor de facut si intr-adevar delicioasa.

pizza rapida cu foietaj

Timp de preparare    15 minute

Dificultate                   usor

ciuperci cu spanac

Timp de preparare       30 minute

Cantitate                        4 portii
Dificultate                      usor

dovlecel cu mozzarela

Timp de preparare          40-45 min

Cantitate                          8 portii           
Dificultate                        usor

Sunt usor de facut si ideale pentru petreceri.

salata de paste cu sos vinegret

Ingrediente

v 250 g sunca presata  ;
v 300 g paste ;
v 250 g ciuperci conserva ;


fasole verde cu smantana

fasole verde cu smantana
Ingrediente

v 1,8 kg fasole verde proaspata sau 1 kg fasole conserva ;
v 200 g ceapa ;
v 75 ml ulei ;
v 50 g faina ;
v 25 ml otet de 90 ;
v 10 g zahar ;
v 20 g boia de ardei ;
v 150 g smantana ;
v patrunjel verde ;
v sare ;

Mod de preparare
Ø Fasolea verde proaspata se spala dupa ce a fost curatata, apoi se fierbe in apa cu sare. Dupa fierbere, se scurge si se pastreaza lichidul de fierbere. Cand se foloseste fasole conserva, se scurge de lichid si se trece prin jet de apa rece.

Ø Se inabusa ceapa taiata marunt in ulei cu 100 ml lichid in care a fiert fasolea, se adauga boia si faina dizolvata in 200 ml din acelasi lichid rece si se fierb aproximativ 15 minute.

Ø Se adauga fasolea, zahar, otet si sare, continuand fierberea 10 minute.

Ø Se retrage vasul de pe foc si se adauga smantana si jumatate din cantitatea de patrunjel.

Preparatul se serveste cald, cu patrunjel verde deasupra.

mancare de vinete cu carne

mancare-de-vinete-cu-carneIngrediente

v 300-400 g carne ;
v 3 vinete (700-800 g) ;
v 100 g ceapa ;
v 1-2 ardei grasi ;

budinca de spanac cu branza

Ingrediente

v ½ kg spanac ;
v 150 ml lapte ;
v 100 g franzela ;

sarmalute cu ciuperci

Ingrediente

v 2 cutii cu ciuperci sau 500 g ciuperci proaspete ;
v 2 verze murate ;
v 3 cepe ;
v 250 g orez ;

friptura vanatoreasca din carne de vita

Ingrediente

v 1 kg muschi de vita ;
v 100 g telina radacina ;
v 200 g morcovi ;
v 100 ml ulei ;

carne de porc cu sos de smantana

Ingrediente

v 850 g carne de porc ;
v 400 g ceapa ;
v 50 ml ulei ;

tort cu crema de ricotta

Ingrediente

v 3 oua mari ;
v 75 g zahar ;
v 60 g faina ;

supa crema din legume

Ingrediente

v 600 g cartofi ;
v 200 g ceapa ;
v 200 g morcovi ;

conopida gratinata


Ingrediente

v 2,5 kg conopida ;
v 175 g unt ;
v 600 ml lapte ;

budinca din spanac

Ingrediente

v 2,500 kg spanac ;
v 150 g unt ;
v 100 ml ulei ;
v 150 g faina ;
v 125 g pesmet ;

friptura din carne de pui cu ciuperci

Ingrediente

v 1,500 kg carne de pui ;
v 100 g morcovi ;
v 200 ml ulei ;

mazare verde cu smantana

Ingrediente

v 200 g smantana ;
v 1,600 kg mazare verde proaspata sau 1 kg mazare conserva ;
v 150 g faina ;

musaca din legume

Ingrediente

v 1,200 kg cartofi ;
v 400 g morcovi ;
v 500 g spanac ;

snitel de vitel cu sos tomat

Ingrediente

v 850 g carne de vitel ;
v 50 ml ulei ;
v 50 g faina ;

crochete din carne de porc

Ingrediente

v 600 g carne de porc ;
v 150 g ceapa ;
v 250 g paine alba ;
v 25 g usturoi ;

coltunasi cu carne de pui

Ingrediente

v 750 g faina ;
v 400 g carne de pui ;

carne tocata in foietaj

Ingrediente

v 500 g foietaj crud ;
v 700 g carne de vita ;
v 400 g ceapa ;

spanac cu ciuperci gratinate

Ingrediente

v 400 g ciuperci proaspete sau 200 g ciuperci conserva ;
v 3 kg spanac proaspat sau 1,200 kg spanac conserva ;
v 175 g unt ;
v 175 g faina ;

rulada din omleta cu spanac



Ingrediente
v 2 kg spanac ;
v 6 oua ;
v 400 g rosii proaspete ;
v 200 g sunca presata ;

ravioli cu carne de pui

Ingrediente

v 600 g faina ;
v 4 oua ;
v 50 ml ulei ;

papricas cu ciuperci

Ingrediente

v 1,5 kg ciuperci proaspete sau 750 g ciuperci conserva ;
v 150 ml ulei ;
v 25 g faina ;

dovlecei cu smantana

Ingrediente

v 3 kg dovlecei proaspeti sau 2 kg dovlecei conserva ;
v 150 ml ulei ;
v 150 g faina ;

cartofi cu ciuperci

Ingrediente

v 2 kg cartofi ;
v 400 g ciuperci proaspete sau 200 g ciuperci conserva

budinca din conopida

Ingrediente

v 1,300 kg conopida ;
v 200 g faina ;
v 150 g unt ;

mancare de varza alba

Ingrediente

v 1 kg varza alba ;
v ½ kg rosii ;
v 60-80 ml ulei ;

mancare de conopida

Ingrediente

v 500-700 g conopida ;
v ½ kg rosii sau ¼ l suc de rosii ;

mancare de dovlecei

Ingrediente

v 2 dovlecei (circa 1 ½ kg) ;
v ½ kg rosii ;
v un ardei gras ;
v 4 linguri ulei (60 ml) ;

salata exotica

Ingrediente

v 250 g cocteil de creveti si fructe de mare (congelate) ;
v 1 ardei gras rosu ;
v 3 fire de ceapa verde ;
v 50 g alge verzi deshidratate ;

telina cu masline

Ingrediente

v 2 teline (circa 600 g gata curatate)  ;
v o ceapa (50 g) ;
v 30 masline ;
v 100 ml ulei ;

Ciuperci cu Marar

ciuperci cu marar
ciuperci cu marar
Ingrediente - reteta Ciuperci cu Marar

v ½ kg ciuperci  ;
v o ceapa (100 g) ;
v 100 ml ulei ;

dovlecei umpluti cu ciuperci

Ingrediente

v 3-4 dovlecei (circa 1 ½ kg) cu diametrul de 3-4 cm care nu au semintele dezvoltate ;
v 50 g orez ;
v 200 g ciuperci ;

chec la rece

Ingrediente

v 150 g fructe deshidratate ;
v 10 piscoturi ;
v 1 ciocolata neagra ;