antricot de vita cu smantana

Ingrediente

 v ½ kg antricot de vita ;
v ½ kg supa de oase ;
v 250 g ceapa ;
v 80 ml ulei ;
v 25 g faina ;
v 200 g ardei gras ;
v 150 ml smantana ;
v 1 kg cartofi ;
v patrunjel ;
                v sare ;

Mod de preparare

1.   Antricotul se curata de pielite, se spala si se portioneaza, apoi se inabusa in ulei cu supa de oase (100 g).

2.   Ceapa taiata marunt si ardeii taiati felii se inabusa separat in ulei, se adauga faina dizolvata in supa de oase (50 g) si treptat cantitatea ramasa de supa de oase.

3.   Cand sosul este fiert, se paseaza peste bucatile de antricot si se adauga smantana (80 g) si sare. Se fierb impreuna 15-20 minute.

4.   Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu smantana si garnitura de cartofi cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

2 comentarii: