Ciuperci Umplute

ciuperci umplute
ciuperci umplute
Ciupercile sunt foarte hranitoare si exista
multe moduri de a le gati, retetele de
ciuperci umplute fiind mult apreciate.

Ingrediente - reteta Ciuperci Umplute
v 10 – 12 ciuperci cu palaria mare ;

v o ceapa de marime mijlocie (50 g) ;
v 50 g parmezan sau cascaval ras ;
v 100 ml ulei ;
v sare ;
v piper ;
v marar sau patrunjel ;

Mod de preparare - reteta Ciuperci Umplute
1. Se aleg ciuperci cu palaria mare. Se spala sub jet de apa, la robinet
fiecare ciuperca separat, tinandu-se in mana cu lamelele in sus, ca apa
sa intre printre lamele si sa indeparteze nisipul. Se taie coditele ciupercilor
iar palariile se asaza cu lamelele in jos, pe un servet care va absorbi apa.

2. Ceapa, tocata marunt, se caleste 2 minute, cu 2 linguri de ulei, se adauga cozile de ciuperci tocate cat mai marunt, ½ lingurita sare si un varf de cutit cu piper.
3. Se lasa sa fiarba la foc mic, pana scade apa lor proprie. Daca nu s-au fiert bine, se mai adauga cate puutina apa pana se moaie (cozile ciupercilor contin mai multa celuloza decat palariile). Cand sunt fierte si apa complet scazuta, se presara patrunjel sau marar tocat, sau din ambele.
4. Palariile ciupercilor se asaza unele langa altele, cu lamelele in sus
intr-o cratita sau tava smaltuita, unsa bine cu 3-4 linguri de ulei. Se repartizeaza
umplutura in fiecare palarie (se intinde cu cutitul), se presara cu parmezan
sau cascaval si se dau la cuptor, la foc mijlociu, circa 30 minute sa se friga
incet, pana scade apa ce o lasa.

Se servesc reci, ca aperitiv, stropite cu zeama de lamaie si presarate cu marar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu