dovlecei cu masline

Ingrediente

 v 2 dovlecei (circa 1 ½ kg amandoi) ;
v ½ kg rosii ;
v un ardei gras ;
v o ceapa (100 g) ;

v 30 masline ;
v 5-6 linguri ulei ;
v marar ;
v cimbru ;
v piper ;
v sare ;

Mod de preparare
1.   Dovleceii se curata de coaja si seminte, se taie in fasii de 3 cm latime, iar acestea , la randul lor, in cuburi cu latura de 3 cm.

2.   Se pun dovleceii intr-un castron, se presara cu o lingurita de sare, se amesteca si se lasa 30-40 minute, ca sa-si lase apa.

3.   Ceapa se taie in felii subtiri si se caleste, 2 minute, in tot uleiul, fara sa se rumeneasca. Apoi, se pune ardeiul taiat in felii subtiri.  Se amesteca ardeiul cu ceapa si se lasa la foc mic, acoperite.

4.   Se storc dovleceii in pumni, se pun peste ceapa, impreuna cu maslinele nesarate, rosiile taiate in felii de 2 cm (curatate de coaja), cimbrul si mararul tocat, 100 ml apa si se amesteca totul.

5.   Vasul se introduce la cuptor, acoperit. Se lasa sa fiarba incet 20-30 minute, fara sa se mai amestece, ca sa nu se deformeze legumele, pana se moaie toate si se ridica uleiul. Se mai adauga 2-3 linguri cu apa, daca scade prea mult lichidul si se sareaza, dupa gust.

6.   Se servesc reci ca fel intai.

Un comentariu:

  1. Mancarica asta o voi incerca si eu, sa mai schimb meniul de post. Multumesc pentru idee!

    RăspundețiȘtergere