muschi de vita in foietaj

Specific sarbatorilor de iarna, acest preparat
este de provenienta britanica, fiind un deliciu
pentru cei care prefera carnea de vita invelita
in aluat de foietaj.

Ingrediente

- 1,200 kg muschi de vita ;
- 100 ml ulei ;


- 300 g ciuperci proaspete sau conserva ;
- 100 g ceapa ;
- patrunjel verde ;
- 2 oua ;

- 500 g foietaj crud ;
- piper macinat ;

- sare ;
Mod de preparare

Muschiul de vita se sareaza si se unge cu 50 ml ulei. Se frige la cuptor pe

ambele parti, astfel incat mijlocul sa ramana roz. Se lasa sa se raceasca.
Separat se inabusa ceapa cu ciupercile in 50 ml ulei. Se lasa sa se raceasca
se adauga sare, piper, patrunjel verde, un ou si se amesteca bine. Foietajul
se intinde in foaie cu grosimea de 0,5 cm, de forma dreptunghiulara . Apoi
se asaza in lungimea foii compozitia cu ciuperci, deasupra bucata  de muschi
si se ruleaza in foietaj  Se pliaza marginile dinspre exterior spre interior pentru
a nu se desface la coacere si se asaza in tava unsa cu unt. Suprafata ruloului
se orneaza cu fasii din foietaj. Se  unge cu ou si se introduce in cuptorul incins
la 250º C. Se coace intre 30 min – 40 min dupa care ruloul copt se scoate din
cuptor si se lasa sa se raceasca putin. Acest preparat se serveste felii
(3-5 cm grosime) cu sosuri si garnituri, dupa gust.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu