ravioli cu carne de vita si sos tomat

ravioli cu carne de vita si sos tomatIngrediente pentru preparare ravioli cu carne de vita si sos tomat

v 600 faina ;
v 3 oua ;
v 50 ml ulei ;
v 50 g unt ;
v 100 g cascaval ;
v sos tomat ;

v sare ;

Pentru umplutura
v 450 g carne de vita ;
v 200 g ceapa ;
v un ou ;
v patrunjel verde ;
v piper ;
v sare ;

Pentru sos tomat
 v 50 g morcovi ;
v 50 g telina radacina ;
v 50 g patrunjel radacina ;
v 100 ml ulei ;
v 50 g faina ;
v 100 g ceapa ;
v 150 g pasta de tomate ;
v 40 g zahar ;
v foi de dafin ;
v piper boabe ;
v cimbru ;
v sare ;

Mod de preparare ravioli cu carne de vita si sos tomat

1.   Carnea se inabusa in ulei cu putina apa (50 ml), impreuna cu ceapa. Se lasa sa se raceasca si se toaca cu masina cu sita deasa dupa care se adauga un ou, patrunjel, sare si piper.

2.   Se face un aluat de consistenta potrivita din faina, oua si sare care se framanta bine. Se acopera si se lasa in repaus 15 minute.

3.   Pentru sosul tomat, legumele curatate si taiate felii se inabusa in ulei cu 100 ml apa. Cand acestea s-au muiat, se adauga faina dizolvata, pasta de tomate diluata cu 150 ml apa, piper, foi de dafin, cimbru si
sare si se amesteca continuu. Se adauga 1 l apa sau supa de oase, se fierbe circa 30 minute, se paseaza prin sita deasa si se adauga zaharul.

4.   Aluatul se intinde in foaie de taitei de 2-3 mm grosime si se taie in patrate cu latura de 6 cm sau se decupeaza forme rotunde.

5.   Pe fiecare latura se asaza din compozitia de carne, se umezesc marginile la doua laturi de la fiecare bucata cu putin albus sau apa, se impatureste (se strange in doua) si se preseaza marginile cu o furculita, pentru a se lipi bine.

6.   Raviolii obtinuti se fierb in apa clocotita cu sare, circa 15 minute. Se scot intr-un vas cu apa rece, se spala si se asaza pe platou uns cu 25 g unt. Deasupra se toarna sosul tomat, se presara cascaval ras, se pun bucatele de unt si se introduce la cuptor pentru gratinare.
Se serveste cald.

Un comentariu: