rulada din cartofi cu costita afumata

Aceasta rulada din cartofi cu costita afumata
gustoasa si usor de preparat, poate fi servita
calda, ca garnitura, dar si rece, ca aperitiv.

Ingrediente
v 1 kg cartofi ;
v 100 ml untura sau ulei ;
v 125 g costita afumata ;

v 250 g ceapa ;
v 350 g faina ;
v 2 oua ;
v 50 g cascaval ;
v bicarbonat de sodiu ;
v piper macinat ;
v sare ;

Mod de preparare
1. Cartofii curatati de coaja si spalati, se taie in sferturi si se fierb in apa cu sare.  
2. Costita (100 g) se taie in fasii inguste, iar 25 g se taie in fasii lungi.
3. Ceapa taiata marunt, se inabusa in 75 g untura sau ulei si 100 ml apa, se adauga 100 g costita, piper si se amesteca pentru uniformizare.
4. Cartofii fierti se paseaza si se amesteca cu faina, un ou, bicarbonat, sare si se framanta pana se obtine un aluat, care se intinde in foaie de 2cm.
5. Peste aluatul intins, se asaza compozitia de costita cu ceapa, se ruleaza, se unge deasupra cu galbenus de ou. Se asaza deasupra fasii din costita si se presara cu cascaval ras.
6. Rulada se asaza intr-o tava unsa cu untura sau ulei si se introduce la cuptor, circa 20 minute.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu