salata de pasare


Ingrediente

v 200 g carne de pui ;
v 350 g cartofi ;
v 100 g telina radacina ;

v 150 g mere ;
v 100 g maioneza ;
v piper ;
v 20 g mustar ;
v sare ;

Mod de preparare
1.   Carnea de pui se fierbe in apa clocotita cu sare iar dupa ce s-a racit se taie felii subtiri (se poate retine o parte din piept pentru décor).

2.   Cartofii se fierb in coaja, se racesc, se curata de coaja si se taie felii subtiri.

3.   Merele si telina se curata , se spala, se taie fasii subtiri (julien) si se tin in apa rece cu sare de lamaie pentru a nu se oxida.

4.   Se amesteca usor telina, cartofii, merele, mustarul, sarea, piperul, carnea de pui si jumatate din cantitatea de maioneza pana se omogenizeaza compozitia.

5.   Salata se asaza pe platou sau farfurie si se orneaza cu felii de piept de pui si cu maioneza. Se serveste rece.

Un comentariu: