conopida gratinata cu ciuperci

Ingrediente

 v 1,250 kg conopida ;
v 100 g margarina sau unt ;
v 90 g faina ;
v 200 ml lapte ;

v 2 oua ;
v 50 g cascaval ;
v 300 g ciuperci proaspete sau 150 g ciuperci conserva ;
v piper ;
v sare ;
 
Mod de preparare

1.   Se curata conopida de cotor si frunze, se spala si se tine in apa rece cu sare dupa care se fierbe circa 20 minute in apa clocotita cu putina sare si lapte (care albeste).

2.   In 35 g margarina sau unt se adauga faina dizolvata in lapte, se fierb si se amesteca continuu, pana se ingroasa. Se retrage vasul de pe foc si se adauga oua si sare.

3.   Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. Cand se folosesc ciupercile conserva se scurg de lichid, se spala sub jet de apa rece si se taie lame.

4.   Ciupercile se inabusa in 35 g margarina sau unt, se adauga sos, conopida, piper si se amesteca.

5.   Compozitia obtinuta se pune in tava unsa cu margarina sau unt, se presara cu cascaval ras si se introduce la cuptor, pentru gratinare.

Preparatul se serveste cald.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu