ficat de porc cu sos de smantana

Ingrediente

v 500 g ficat de porc ;
v 50 ml ulei ;
v 50 g lamaie ;

v sos de smantana ;
v piper ;
v sare ;
 
Pentru sos de smantana
v 50 g unt ;
v 50 g faina ;
v 150 ml smantana ;
v 400 ml lapte ;
v sare ;
   
Mod de preparare

Ø Ficatul spalat si portionat se sareaza si apoi se inabusa in 50 ml ulei cu 50 ml apa.

Ø Pentru prepararea sosului de smantana, faina se dizolva in putin lapte rece si se adauga in untul topit. Se amesteca continuu pentru a nu se forma aglomerari. Se toarna treptat restul de lapte, amestecand continuu. Dupa 10-15 minute de fierbere se adauga smantana, sare si se fierbe inca 10 minute la foc moderat. Cand sosul este gata se strecoara prin sita.

Ø Sosul de smantana se rastoarna peste bucatile de ficat si se fierbe in continuare inca 15 minute dupa care se adauga suc de lamaie si piper.

Preparatul se serveste cald, cu garnitura din cartofi, orez etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu