tort cu crema de ricotta

Ingrediente

v 3 oua mari ;
v 75 g zahar ;
v 60 g faina ;

v 10 g cacao ;
v 15 ml rom ;
v 100 g cereale, musli ;
                                                                            v 300 g ciocolata menaj ;

Pentru crema
v  500 g ricotta ;
v  100 g smantana ;
v  50 g mascarpone ;
v  300 g zahar ;
v  50 g cacao ;
v  4 plicuri cu zahar vanilat;
v  esenta de migdale ;

Pentru sirop
v  100 g zahar ;
v  150 ml apa ;
v  4 linguri rom/coniac ;

Pentru glazura
v  300 g visine ;
v  2 plicuri cu gelatina ;

Mod de preparare
Ø Pentru blat, albusurile se bat spuma tare, se adauga tot zaharul tos si o lingura cu rom (15 ml) si se bat in continuare, pana cand se intareste spuma (sa nu cada jos de pe tel, cand acesta se ridica). Dupa aceea, se pun toate galbenusurile, se bat de 4-5 ori, se adauga toata faina amestecata cu cacaua cernuta prin sita si se amesteca cu telul usor, numai prin rasturnare, de jos in sus, de 9-10 ori. Compozitia se aseaza imediat in forma de tort, tapetata cu margarina solida si faina si se introduce in cuptorul bine incalzit la foc mijlociu, cu circa 30 minute inainte. Se coace 20-25 minute, pana cand blatul se rumeneste putin. Dupa ce s-a copt, blatul se lasa sa stea 3 minute in forma, apoi se trece cu cutitul pe marginea lui, se pune platoul deasupra, se rastoarna si imediat, blatul se intoarce pe baza.

Ø Pentru sirop, se fierbe apa cu zaharul maximum 10 minute dupa care se adauga romul si se lasa sa se raceasca.

Ø Gelatina se dizolva o ora in 200 ml apa rece. Se poate folosi gelatina alba sau aceasta se coloreaza cu 3-4 picaturi de culoare vegetala, dizolvata in apa. Se pune 100 g zahar in vasul cu gelatina si se amesteca pe apa fierbinte, 2-3 minute, pana cand se topeste bine gelatina, dupa care compozitia se amesteca pe un vas cu apa rece, pana cand se inchega putin, capatand consistenta unui sirop bine legat.

Ø Se amesteca zaharul cu smantana pana se topeste zaharul, se adauga ricotta, mascarpone, zaharul vanilat si cateva picaturi de esenta de migdale. Crema se imparte in trei parti. O treime se amesteca cu cacaua pana se omogenizeaza.

Ø Blatul de pandispan se pune intr-o tava si se insiropeaza bine. Deasupra, se aseaza un strat de crema alba de 2 cm inaltime. Din loc in loc, se pune crema de cacao, apoi din nou restul de crema alba. Deasupra tortului se pun cerealele, amestecate cu ciocolata topita.

Ø Tortul se tine la rece cel putin 6 ore, dupa care deasupra tavii se pune un platou si se rastoarna.

ØSe decoreaza cu visine si gelatina .


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu