chiftelute de cod

Preparare      -30 minute

Dificultate      -usor
Cantitate         -pentru 500 g peste

Iata ca vremea s-a indreptat si s-a dat startul
la...picnicuri. Ai pregatit tot ce-ti trebuie, insa ai vrea sa strecori in cos si o gustare usoara si sanatoasa. Alege aceste chiftelute de cod pe care le poti combina cu o salata de primavara.

Ingrediente

v 500 g file de cod ;
v 2 legaturi marar ;
v 2 legaturi ceapa verde ;
v 1-2 fire usturoi ;
v 2 linguri pesmet alb ;
v miezul de la 2 felii de paine ;
v 2 cartofi ;
v ulei pentru prajit ;
v sare ;
v piper negru macinat ;

Mod de preparare reteta chiftelute de cod
Ø Se iau bucatile de cod si dupa ce s-au dezghetat, se fierb cateva minute in apa clocotita impreuna cu putina sare. Dupa ce s-au fiert, se scot si se lasa sa se scurga in sita.

Ø Separat, se curata ceapa, verdeata si usturoiul. Se toaca marunt si se calesc cateva minute in uleiul incins. Dupa ce s-au inmuiat, se lasa sa se racoreasca la temperatura camerei.

Ø Intre timp se lasa miezul de paine sa se inmoaie in apa calduta, apoi se scurge in sita si impreuna cu ceapa calita, se pun intr-un bol. Se mai adauga fileul de cod taiat foarte marunt, sarea, piperul, cartofii rasi si pesmetul. Se amesteca bine si se formeaza chiftelute.

Ø Se incinge uleiul si se prajesc chiftelutele tavalite in pesmet, cate 3-4 minute pe fiecare parte apoi se scurg pe un prosop absorbant.

Sfaturi practice :
·     Daca ati cumparat peste congelat, este bine sa-l dezghetati treptat, fara sa-l fortati, deoarece se sfarama si capata aspectul unui burete.
·     Orice compozitie pentru chiftele se framanta bine cel putin 20 minute si se stropeste cu apa calduta ca sa se lege bine.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu