friptura de miel

Timp de preparare    - 30 minute

Dificultate                  - usor
Cantitate                    - 6 portii











Ingrediente
v o pulpa mare de miel ;
v 50 g unt ;
v 1 crenguta de rozmarin ;
v 5-6 catei de usturoi ;
v 2 cepe mari ;
v 250 ml vin alb ;
v 1 lingura miere ;
v sare ;
v piper ;

Mod de preparare reteta friptura de miel
Ø Se curata carnea, se spala, se usuca cu prosoape absorbante si se aseaza intr-un vas. Separat, se amesteca toate ingredientele pentru sosul marinat si se toarna peste carne. Se acopera carnea cu folie alimentara si se lasa cateva ore la frigider (eventual peste noapte), intorcand-o din cand in cand.

Ø Se scurge carnea de sosul marinat, se aseaza intr-o tava unsa cu unt, se toarna in tava vinul alb, se adauga mierea, cateii de usturoi intregi, ceapa taiata julien, crenguta de rozmarin, sare si piper, dupa gust.

Ø Se acopera tava cu folie de aluminiu si se introduce la cuptor pentru 1 ora si jumatate. Din cand in cand, se stropeste friptura cu sosul format in tava. Inainte cu 30 de minute de a fi gata, se indeparteaza folia si se lasa friptura sa se rumeneasca frumos deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu