ravioli cu spanac

Se stie despre spanac ca este nutritiv si tonifiant, dar sarurile minerale, oligoelementele si vitaminele pe care
le contine din belsug ii dau acestuia mult mai multe puteri. Va recomand reteta de ravioli cu spanac, rapida si usor de preparat.








Ingrediente

v 800 g faina ;
v 4 oua ;
v 100 g margarina ;
v 150 g cascaval ;
v 1 kg spanac proaspat sau 400 g spanac conserva ;
v 750 g sos tomat ;
v sare ;

Pentru sos tomat :
 v 50 g faina ;
v ulei ;
v 50 g morcovi ;
v 50 g telina ;
v 50 g patrunjel radacina ;
v 100 g ceapa ;
v 150 g pasta de tomate ;
v 40 g zahar ;
v 1,5 l supa de oase ;
v 2 foi de dafin ;
v piper boabe ;
v cimbru ;
v sare ;

Mod de preparare reteta ravioli cu spanac
Ø Se curata spanacul, se spala in mai multe ape, se fierbe in apa clocotita cu sare, se scurge, se raceste si se toaca foarte fin. In cazul folosirii de spanac conserva, se scurge de lichid, se trece prin jet de apa rece si se toaca foarte fin. Spanacul se inabusa in 50 g margarina.

Ø Pentru sosul tomat, legumele (ceapa, morcovii, telina si patrunjelul) curatate si taiate felii se inabusa in ulei cu 100 ml apa. Cand acestea s-au inmuiat, se adauga faina dizolvata in putina apa, pasta de tomate diluata in 150 ml apa, piper, foi de dafin, cimbru si sare si se amesteca continuu. Se adauga supa de oase, se fierbe circa 30 minute, se paseaza prin sita deasa si se adauga zaharul.

Ø Faina se amesteca cu 3 oua, sare,  circa 130 ml apa si se framanta o coca de consistenta mai tare. Se lasa 10-15 minute in repaus dupa care se intinde o foaie de 3-4 mm grosime, se taie in patrate cu latura de 5 cm si se ung cu ou doua laturi ale patratului.

Ø Pe fiecare patrat se aseaza pireul de spanac, se indoaie patratul in doua, sub forma de trinunghi si se lipesc marginile intre ele.

Ø Ravioli obtinuti se introduc in apa clocotita cu sare, se fierb, se scot si se aseaza intr-o tava unsa cu margarina. Deasupra se toarna sos tomat si se pune cascaval ras. Se introduc in cuptor, pentru gratinare.

Un comentariu: