Castraveti murati la borcan cu saramura

Castraveti murati la borcan cu saramura - Ingrediente pt 4 borcane de 3 litri


castraveti proaspeti 10 kg
saramura (50 g sare la 1 l apa)
foi de dafin
frunze de vita de vie
crengute de marar
capatani de usturoi 2 buc
piper boabe
boabe de mustar
ulei 2-3 linguri

Pentru marinat castraveti la borcan:


apa 3 l
otet 2 l
zahar 400 g
sare 150 g
piper boabe

Castraveti murati la borcan cu saramura - Mod de peparare


Cu o zi inainte de a pune castravetii murati la borcan, acestia se tin in saramura ( 50 g sare la 1 l apa), pentru a nu se inmuia. Cand se pun in borcane, se scot din saramura, se spala bine cu apa rece, apoi se aranjeaza frumos, intercaland straturile de castraveti pt pus la borcan saramura, cu frunze de vita, foi de dafin, cu catei de usturoi, crenguta de marar, boabe de piper si de mustar.

Se fierb 3 l apa pana da in clocot. Se adauga zaharul, sarea si boabele de piper si se amesteca pana se dizolva. Se ia vasul de pe foc si se adauga otetul. Cat inca este fierbinte, se toarna solutia deasupra castravetilor pana cand borcanul se umple. Dupa ce s-a racit, pentru a nu prinde mucegai, se toarna un strat subtire de ulei, se leaga borcanul in care s-au pus castraveti la murat si se pastreaza la loc uscat, racoros.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu