Ciuperci cu Marar

ciuperci cu marar
ciuperci cu marar
Ingrediente - reteta Ciuperci cu Marar

v ½ kg ciuperci  ;
v o ceapa (100 g) ;
v 100 ml ulei ;

v o lingurita cu varf marar tocat ;
v ¼ l suc de rosii ;
v piper ;
v sare ;

Mod de preparare - reteta Ciuperci cu Marar
Ø Ceapa se toaca marunt apoi se caleste in ulei, 4-5 minute, cu ½ lingurita de sare, la foc mic, pana scade apa ce o lasa si devine lucioasa.

Ø Se adauga apoi ciupercile, sucul de rosii si un varf de cutit cu piper (ciupercile vor lasa si ele apa). Se lasa sa fiarba acoperite, 30-40 minute, la foc mic sau se dau la cuptor, la foc mijlociu, sa fiarba incet, tot acoperite, adaugand cate putina apa, pana cand ciupercile sunt fierte iar sosul este bine scazut (numai cat sa le cuprinda) si uleiul iese deasupra.

Ø Se adauga mararul si se sareaza dupa gust. Facultativ, se pot adauga cateva picaturi de zeama de lamaie.
Se servesc reci ca fel intai.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu