telina cu masline

Ingrediente

v 2 teline (circa 600 g gata curatate)  ;
v o ceapa (50 g) ;
v 30 masline ;
v 100 ml ulei ;

v 25 g faina ;
v 50 ml vin ;
v 150 ml suc de rosii ;
v ½ lamaie ;
v 20 g zahar ;
v o foaie  de dafin ;
v piper ;

Mod de preparare
Ø Ceapa se rade prin razatoarea cu gauri mici apoi se caleste un minut in ulei (la foc mic), se adauga telina taiata in felii de 1 cm grosime si acestea (suprapuse), in bastonase de 1 ½ cm latime. Se amesteca 2 minute, la foc mic, apoi se sting cu ¼ l apa fierbinte. Se pun imediat si maslinele nedesarate si se fierb acoperite, la foc mic (circa 30 minute), pana se moaie telina, sau se dau la cuptor.

Ø Cand telina este fiarta (dar nu prea mult,pentru ca se terciuieste), se adauga vinul, sucul de rosii rece frecat cu faina, 3-4 felii de lamaie, curatate de coaja alba (care este amara), zaharul in prealabil caramelizat intr-o tigaita si stins cu 2 linguri de apa fierbinte, foaia de dafin, piper si apa, cat este necesar sa le cuprinda pe toate.

Ø Se da la cuptor 10 minute, ca sa se lege sosul si sa se ridice uleiul.
Se serveste rece, ca fel intai.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu