dovlecei cu smantana

Ingrediente

v 3 kg dovlecei proaspeti sau 2 kg dovlecei conserva ;
v 150 ml ulei ;
v 150 g faina ;

v 200 g ceapa ;
v 150 g smantana ;
v marar verde ;
v 20 ml otet de 90 ;
v sare ;
v 50 g zahar ;

Mod de preparare
Ø Dovleceii proaspeti se spala, se curata de coaja si seminte, se taie cuburi apoi se inabusa in ulei si 150 ml apa, dupa care se scot pe un platou.

Ø In uleiul ramas, se inabusa ceapa taiata marunt si faina dizolvata in 200 ml apa. Se adauga apa necesara fierberii (circa 2 l) si se continua fierberea aproximativ 10 minute.

Ø Peste sosul obtinut, se adauga dovlecei, zahar, otet si sare, continuand fierberea inca 10-15 minute. La sfarsitul fierberii, se adauga smantana si se retrage vasul de pe foc.
Preparatul se serveste cald, cu marar verde deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu