rulada din omleta cu spanac



Ingrediente
v 2 kg spanac ;
v 6 oua ;
v 400 g rosii proaspete ;
v 200 g sunca presata ;

v 200 g smantana ;
v piper ;
v 100 ml ulei ;
v salata verde ;
                                                                             v sare;
Mod de preparare

Ø Spanacul se spala intr-un vas cu multa apa, agitandu-se cu mana ca sa se curate de nisip. Frunzele se scot intotdeauna din apa, nu se scurge apa de pe ele, pentru a nu ramane impuritati sub frunze. Se considera bine spalate, cand in ultima apa nu mai ramane nisip pe fundul vasului. Se rup apoi frunzele (fara codite) care se mai pot spala intr-o apa, pentru verificare. Spanacul se fierbe in apa clocotita cu sare circa 20 minute, se raceste sub jet de apa rece, se scurge de apa si se taie foarte marunt.

Ø Spanacul taiat se pune intr-un castron, se adauga smantana, sare, piper si se amesteca pana se obtine un pireu bine omogenizat.

Ø Se prepara o omleta din oua, ulei si sare, care se taie in doua. Pe fiecare omleta se intinde jumatate din cantitatea de pireu de spanac iar deasupra se aseaza felii de sunca taiata felii subtiri.

Ø Omletele se ruleaza strans intr-un servet din panza, legand capetele cu ata.

Ø Rulourile obtinute se introduc in frigider, unde se tin 1-2 ore pentru a se intari. Dupa racire, se scoate servetul din panza, rulada se taie in felii cu grosimea de 1-5 cm si se aseaza pe platou cu decor de frunze de salata si rondele de rosie.

Un comentariu: