ravioli cu carne de pui

Ingrediente

v 600 g faina ;
v 4 oua ;
v 50 ml ulei ;

v 1l sos tomat ;
v 50 g unt ;
v 100 g cascaval ;
v sare ;

Pentru umplutura
v 650 g carne de pui ;
v 1 kg spanac ;
v un ou ;
v 100 g ceapa ;
v patrunjel verde ;
v piper ;

Pentru sos tomat
v 2 l supa de oase ;
v 100 ml ulei ;
v 50 g faina ;
v 50 g morcovi ;
v 50 g telina radacina ;
v 50 g patrunjel radacina ;
v 100 g ceapa ;
v 150 g pasta de tomate ;
v 40 g zahar ;
v foi de dafin ;
v piper ;
v cimbru ;
v sare ;

Mod de preparare
Ø Carnea de pui se fierbe in apa cu sare, se lasa sa se raceasca, se dezoseaza, iar carnea rezultata se taie marunt.

Ø Spanacul se curata, se spala, se fierbe in apa clocotita, se trece sub jet de apa rece, se scurge bine si se taie marunt dupa care se amesteca cu carnea de pasare.

Ø Ceapa se inabusa in ulei cu 50 ml apa, se adauga sare, piper, se lasa sa se raceasca putin, se adauga un ou, jumatate din cantitatea de patrunjel verde, cascaval ras, compozitia de carne cu spanac si se amesteca bine.

Ø Pentru sosul tomat, legumele (ceapa, morcovii, telina si patrunjelul radacina) se taie felii si se inabusa in ulei cu 100 ml apa. Cand acestea s-au inmuiat se adauga faina dizolvata in apa rece, pasta de tomate diluata in 150 ml apa., piper, foi de dafin, cimbru si sare si se amesteca continuu. Se adauga supa de oase, se fierbe circa 30 minute, se paseaza prin sita deasa si se adauga zaharul.

Ø Din faina oua si sare se framanta un aluat de taitei de consistenta potrivita care se acopera si se lasa in repaos 15 minute.

Ø Aluatul se intinde in foaie de taitei de 2-3 mm grosime si se taie in patrate cu latura de 6 cm sau se decupeaza in forme rotunde. Pe fiecare bucata se aseaza gramajoare din compozitia de carne cu spanac, se umezesc marginile la doua laturi de la fiecare bucata cu putin albus sau apa. Se impatureste (se strange in doua) si se preseaza marginile cu o furculita pentru a se lipi bine.

Ø Raviolii obtinuti se fierb in apa cu sare circa 15 minute. Se scot intr-un vas cu apa rece, se spala si se aseaza pe platou uns cu 25 g unt. Deasupra se toarna sosul tomat, se prasara cascaval ras, se pun bucati de unt si se gratineaza la cuptor, 10 minute.
Preparatul se serveste cald.

5 comentarii:

  1. Ottimi questi ravioli di pollo e spinaci!!!
    Ti seguo e se ti fa piacere passa a trovarmi.
    A presto

    RăspundețiȘtergere
  2. ravyoliyi peynirli severim. Bizim mantı gibi. Çok lezzetli...

    RăspundețiȘtergere
  3. Tienes un blog con muy buenas recetas.
    Saludos desde Argentina desde mi blog de NUTRICIÓN
    http://siempreseraprimavera.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  4. çok güzel ve lezzetli görünüyor
    eline sağlık canım

    RăspundețiȘtergere