Vinete cu carne de porc

Aceasta este o reteta de vinete cu carne de porc foarte gustoasa si usor de preparat.












Ingrediente reteta vinete cu carne de porc
v 850 g carne de porc ;
v 2 kg vinete proaspete ;
v 150 ml ulei ;
v 300 g ceapa ;
v 75 g faina ;
v 100 g pasta de tomate ;
v 500 g rosii proaspete ;
v piper ;
v usturoi ;
v patrunjel verde ;
v sare ;

Mod de preparare reteta vinete cu carne de porc

1.   Vinetele se spala, se curata de coaja in fasii alternative, se taie in bucati dreptunghiulare si se inabusa in 75 ml ulei cu 100 ml apa. Carnea de porc se spala, se portioneaza si se inabusa in 75 ml ulei cu 100 ml apa.

2.   Dupa inabusire, carnea se scoate separat intr-un vas iar in sosul format se inabusa ceapa taiata marunt, se adauga faina dizolvata in 100 ml apa rece, pasta de tomate diluata in 100 ml apa, sare, piper, si se continua fierberea, circa 20 minute. Se adauga rosii taiate sferturi si se mai fierbe circa 5 minute.

3.   Sosul format se paseaza peste carne apoi se adauga vinete, usturoi taiat marunt si se introduce la cuptor circa 30 minute.

Se serveste cald, cu patrunjel verde deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu