Cotlet de porc vanatoresc cu sos de smantana

Timp de preparare    - 60 minute

Dificultate                  - usor

Cantitate                   - 10 portii










Acest cotlet de porc vanatoresc cu sos de smantana, este o mancare foarte gustoasa,  recomandata pentru cina.
Ingrediente reteta cotlet de porc vanatoresc cu sos de smantana

v 1 kg cotlet de porc ;
v 100 ml ulei ;
v 100 g slanina afumata ;
v 200 g ceapa ;
v 800 g rosii proaspete ;
v 300 g morcovi ;
v 200 g orez ;
v 2 kg cartofi ;
v 400 g ardei gras ;
v 50 g faina ;
v 200 g smantana ;
v 500 ml supa de oase ;
v boia de ardei ;
v 50 g mustar ;
v foi de dafin ;
v patrunjel verde ;
v sare ;

Mod de preparare reteta cotlet de porc vanatoresc cu sos de smantana

1.   Cotletul de porc se spala, se impaneaza cu slanina si se sareaza. Se introduce la cuptor intr-o tava cu 50 ml ulei si 50 ml apa, se rumeneste pe ambele parti, se scoate intr-un vas separat si se portioneaza.

2.   Cartofii se spala, se curata, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare.

3.   Ceapa curatata si taiata marunt si morcovii curatati si taiati felii se inabusa in sosul ramas de la frigerea cotletului, se adauga faina dizolvata cu 50 ml apa rece, mustar, boia de ardei, foi de dafin, apa fiarta (500 ml), sare si se fierb circa 30 minute. Sosul format se paseaza, se adauga smantana si se mai fierbe circa 10 minute.

4.   Orezul se inabusa in 50 ml ulei, se adauga ardei gras taiat felii subtiri (julien), rosii (decojite si taiate felii), supa de oase si se fierb la cuptor, in vas acoperit.

Acest preparat se serveste astfel: cotlet cu sos, pilaf si cartofi natur, cu patrunjel verde deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu