Fasole pastai conservata la borcan pentru iarna


pastai-verzi-pt-conservare-iarna
Fasole pastai conservata la borcan pentru iarna se pregateste rapid si usor. Exista metode de pastrare a fasolei pastai prin congelarea pastailor verzi si prin conservarea de iarna a pastailor la saramura.

Fasole pastai la congelator pentru iarna este metoda prin care fasolea pastai se poate conserva fiarta sau nefiarta - fasolea pastai pt iarna, nefiarta, se pune in congelator curatata si spalata - in punga de nailon.

Conservarea pastailor de fasole la borcan este mai complicata decat congelarea pastailor fasole, deoarece pastaile conservate la borcan pentru iarna trebuie pastrate un an intr-un spatiu cu temperatura scazuta si ferit de lumina.

Cum se pun pastai la conservat? este intrebarea la care aflati raspunsul citind cu atentie urmatoarele sfaturi: Pastai verzi, curatate la capete,  se lasa intregi, se pun intr-un vas, se presara cu sare, se amesteca, se lasa doua zile ca sa lase zeama si sa se moaie. 

Pastai la borcan obtinem punand fasole verde pastai intr-un borcan, bine presate si acoperite cu zeama lasata. Daca nu acopera bine fasolea pastai,  zeama se completeaza cu apa, in care se pune sare ( 220 grame la un litru apa). 

pastai-verzi-la-borcan-conservate-pentru-iarna
Fasole verde pastai conservata in bune conditii obtinem daca peste zeama lasata de fasole verde pastai adaugam apa cu sare, iar borcanul cu fasole verde pastai pentru iarna se leaga cu nailon.

Fasolea pastai in saramura se desareaza la folosire ca si la reteta de teci la borcan cu rosii, timp de trei zile in apa calda. Apa cu fasole in saramura se schimba zilnic.  Pastai la borcan pt iarna prin desarare capata o culoare alb-gri, dar isi recapata culoarea la fiert.

Fasolea pastai conservata prin reteta de conservare fasole verde la congelator, care a fost fiarta, pentru preparare se pune imediat in apa clocotita. (Tips)

Fasolea pastai conservata prin congelare cruda (nefiarta) se intareste si fierbe mai greu. Retetele cu fasole pastai pot include carne proaspata sau afumata, dar si oase afumate pentru ciorba.

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu