Supa crema de dovlecei cu smantana si crutoane

cum-se-preparara-supa-crema-de-dovlecei

Supa crema de dovlecei

Supa crema de dovlecei cu smantana si crutoane completeaza perfect aromele de legume. Reteta supa crema dovlecei este una din retetele pentru mancaruri rapide si usoare. Supa de dovlecel apartine categoriei - supe pentru slabit - cu un gust delicios.2Y5BFHAXYSHC

Supa crema de dovlecei reteta - Ingrediente

dovlecei proaspeti 500 g (250 g dovlecei conserva)
ceapa 1buc
morcov 1buc
smântână 200 g
faina 25 g
margarina sau unt 50 g
usturoi 2 catei
cartofi 100 g
mărar verde

Supa crema de dovlecei reteta – Metoda de preparare

Dovlecei in supa crema dau un gust deosebit, iar raspunsul la intrebarea - Cum se prepara reteta de supa crema de dovlecei – il aflati in continuare:

Reteta pt supa crema de legume presupune operatii pregatitoare: Curatam si spalam dovleceii si indepartam semintele apoi taiem cuburi. In cazul dovleceilor conserva, se indeparteaza lichidul si se spala. Curatam de coaja si celelalte legume - morcovul, ceapa si cartofii -apoi le taiem cubulete. Faina se cerne. Painea alba se taie cuburi mici, se rumenesc la cuptor, stropite cu 25 grame margarina sau unt. Mararul verde pentru supa dovlecel cu marar se curata, se spala si se taie marunt.
modul de preparare supa crema dovlecei

Supa dovlecei cu smantana si crutoane se prepara înăbușind în ulei legumele și adaugand apă fiebinte cât să le acopere. Se fierb la foc mic pentru 20 de minute. După ce au fiert, legumele se scot din oala în care au fiert și se pasează cu un mixer vertical sau în blender adăugând din apa în care au fiert până se ajunge la consistența dorită. Opțional adăugăm sare si piper.

Faina se amesteca bine cu smantana si se adauga putina zeama fierbinte, apoi se toarna in oala cu supa crema de dovlecei. Pentru varianta de supa crema de dovlecel de post, putem renunta la smantana. Daca nu folosim smantana, se aduga o lingura de ulei si lasam legumele la fiert circa 20 minute. Pentru a obtine o supa crema de dovlecei aromata, este indicat sa punem la fiert cu legumele si seminte de marar.

Dupa ce am luat supa crema de pe foc, se adauga usturoiul dat prin presa, mararul tocat si se mai lasa 1-2 minute pe foc.

Supa crema de dovlecei cu smantana si crutoane de paine alba, una din retetele de mancare sanatoasa recomandata si copiilor se serveste atat calda cat si rece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu