v 1 kg carne de vitel ;
v 500 g ceapa ;v 200 g smantana ;
v 400 g paine alba ;
v 150 g faina ;
v piper ;
v 200 ml lapte ;
v 2 oua ;
v 150 ml ulei ;
v patrunjel verde ;
v sare ;
Mod de preparare
1. Bucatile de carne se inabusa in 50 ml ulei cu 50 ml apa.
2. Ceapa taiata marunt se inabusa in 100 ml ulei cu 100 ml apa. Se adauga 50 g faina dizolvata cu 50 ml apa rece, circa 2,5 l apa fiarta, sare, piper si se fierb 30 minute.
3. Sosul se adauga peste carne si se fierb impreuna.
4. Painea alba se curata de coaja, se taie felii, se inmoaie in lapte si se stoarce bine. Din paine, oua, 100 g faina si sare se prepara galuste care se adauga in sos si se mai fierb inca 15 minute.
5. Se prezinta pe platou sau farfurie cu smantana si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu