v 850 g carne de porc ;
v 400 g ceapa ;
v 50 ml ulei ;
v boia de ardei dulce ;
v 1 l sos de smantana ;
v sare ;
Pentru sos de smantana
v 100 g unt ;
v 100 g faina ;
v 250 g smantana ;
v 750 ml lapte ;
v sare ;
Mod de preparare
Ø Carnea spalata si portionata, se inabusa in 50 ml ulei cu 50 ml apa impreuna cu ceapa.
Ø Pentru sos de smantana, se dizolva faina in 250 ml lapte rece si se adauga in untul topit. Se amesteca continuu pentru a nu se forma aglomerari. Se toarna treptat restul de lapte (500 ml), amestecand continuu. Dupa 10-15 minute de fierbere se adauga smantana, sare si se fierbe inca 10 minute la foc moderat. Cand sosul este gata, se strecoara.
Ø Se toarna sosul de smantana peste carne, se adauga sare, boia de ardei si se fierb circa 30 minute.
Preparatul se serveste cald, cu diferite garnituri din legume, paste fainoase si orez.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu