v 2 kg spanac ;
v 6 oua ;
v 400 g rosii proaspete
;
v 200 g sunca presata ;
v 200 g smantana ;
v piper ;
v 100 ml ulei ;
v salata verde ;
v sare;
Mod de preparare
Ø Spanacul se spala
intr-un vas cu multa apa, agitandu-se cu mana ca sa se curate de nisip.
Frunzele se scot intotdeauna din apa, nu se scurge apa de pe ele, pentru a nu
ramane impuritati sub frunze. Se considera bine spalate, cand in ultima apa nu
mai ramane nisip pe fundul vasului. Se rup apoi frunzele (fara codite) care se
mai pot spala intr-o apa, pentru verificare. Spanacul se fierbe in apa
clocotita cu sare circa 20 minute, se raceste sub jet de apa rece, se scurge de
apa si se taie foarte marunt.
Ø Spanacul taiat se
pune intr-un castron, se adauga smantana, sare, piper si se amesteca pana se
obtine un pireu bine omogenizat.
Ø Se prepara o omleta
din oua, ulei si sare, care se taie in doua. Pe fiecare omleta se intinde
jumatate din cantitatea de pireu de spanac iar deasupra se aseaza felii de
sunca taiata felii subtiri.
Ø Omletele se ruleaza
strans intr-un servet din panza, legand capetele cu ata.
Ø Rulourile obtinute se
introduc in frigider, unde se tin 1-2 ore pentru a se intari. Dupa racire, se
scoate servetul din panza, rulada se taie in felii cu grosimea de 1-5 cm si se
aseaza pe platou cu decor de frunze de salata si rondele de rosie.
very good !!
RăspundețiȘtergere