v 2 teline (circa 600 g gata curatate) ;
v o ceapa (50 g) ;
v 30 masline ;
v 100 ml ulei ;
v 25 g faina ;
v 50 ml vin ;
v 150 ml suc de rosii ;
v ½ lamaie ;
v 20 g zahar ;
v o foaie de dafin ;
v piper ;
Mod de preparare
Ø Ceapa se rade prin
razatoarea cu gauri mici apoi se caleste un minut in ulei (la foc mic), se adauga
telina taiata in felii de 1 cm grosime si acestea (suprapuse), in bastonase de
1 ½ cm latime. Se amesteca 2 minute, la foc mic, apoi se sting cu ¼ l apa
fierbinte. Se pun imediat si maslinele nedesarate si se fierb acoperite, la foc
mic (circa 30 minute), pana se moaie telina, sau se dau la cuptor.Ø Cand telina este fiarta (dar nu prea mult,pentru ca se terciuieste), se adauga vinul, sucul de rosii rece frecat cu faina, 3-4 felii de lamaie, curatate de coaja alba (care este amara), zaharul in prealabil caramelizat intr-o tigaita si stins cu 2 linguri de apa fierbinte, foaia de dafin, piper si apa, cat este necesar sa le cuprinda pe toate.
Ø Se da la cuptor 10 minute, ca sa se lege sosul si sa se ridice uleiul.
Se serveste rece, ca fel intai.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu