lasagna cu ciuperci si masline

Lasagna cu ciuperci si masline reprezinta o varianta de post a celei clasice cu carne. La aceasta reteta se
poate adauga pentru gust si putin spanac. Este o specialitate care se gateste foarte usor.








ingrediente
v 8 foi proaspete de lasagna ;
v 2 linguri de ulei de floarea soarelui ;
v 200 g ciuperci Pleurotus, taiate in felii mari ;
v 200 g ciuperci din conserva, bucati ;
v 200 g branza Tofu cu chimen sau marar ;
v sare ;
v piper ;

Pentru dressing :
v 2 linguri otet balsamic ;
v 100 ml ulei masline extra virgin ;
v 1 ardei iute rosu tocat fin ;
v masline verzi taiate in jumatati ;
v frunze de patrunjel ;
v oregano proaspat ;
v sare ;
v piper ;

Mod de preparare reteta lasagna cu ciuperci si masline
Ø Pentru dressing, incalzeste usor otetul balsamic, uleiul de masline si ardeiul iute impreuna cu 1 lingura de apa. Adauga maslinele si mirodeniile.

Ø Intr-o oala mare, fierbe apa cu sare, adauga foi de lasagna apoi fierbe la foc mic timp de 3 minute. Intre timp, incinge uleiul de floarea soarelui intr-o tigaie. Adauga ciupercile Pleurotus si prajeste timp de un minut pana incep sa prinda culoare. Adauga si celelalte ciuperci si mai caleste-le timp de 2-3 minute. Condimenteaza totul dupa gust si pune deoparte.

Ø Scurge foile de lasagna si pune cate una pe fundul a patru farfurii mari. Pune deasupra amestecul de ciuperci, apoi acopera cu inca o foaie de lasagna. Adauga dressing-ul, presara branza Tofu si serveste imediat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu