pasca cu ciocolata



Ingrediente

v 300 g aluat de cozonac ;
v 150 g cacao ;
v 12 linguri zahar ;
v 3 linguri lapte ;
v 1 esenta de rom ;
v 1 lamaie ;
v 11 galbenusuri + 1 ou  ;
v 2-3 linguri smantana groasa ;
v 1 pachet margarina ;
v 2 linguri pesmet ;

Mod de preparare reteta pasca cu ciocolata
Ø Se amesteca cacaua cu laptele, zaharul si se fierb pe baie de aburi pana se ingroasa iar dupa ce s-a racit se amesteca cu 10 galbenusuri si 1 ou.

Ø Se adauga smantana si margarina , esenta de rom, coaja rasa de lamaie si se omogenizeaza compozitia.

Ø Ungem cu margarina o cratita sau o forma de tort, dupa care intindem foaia de cozonac pe care o intepam cu furculita, apoi presaram pesmet.

Ø Se toarna compozitia de cacao, se unge pasca cu un galbenus si se da la cuptor pentru 45-50 minute. In primele 20 minute se lasa focul mic, apoi se mareste la potrivit. Pasca se lasa sa se raceasca, apoi se scoate din forma.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu