Pui umplut cu ficat la tava

Timp de preparare    - 15 minute

Dificultate                  - mediu

Cantitate                    - 4-6 portii












Pui umplut cu ficat la tava este reteta ideala pentru un pranz sau o cina in familie.

Ingrediente reteta pui umplut cu ficat la tava

v 2 kg carne de pui ;
v 250 g paine alba ;
v 4 oua ;
v 150 ml ulei ;
v 150 g ceapa ;
v piper macinat ;
v 200 ml lapte ;
v patrunjel verde ;
v 200 g ficat de pui ;
v sare  ;

Mod de preparare reteta pui umplut cu ficat la tava
§  Puii se curata, se trec prin flacara, se spala si se scot oasele de la piept, fara sa se taie carnea, se pune sare si piper.

§  Se curata ceapa si se taie marunt, painea alba se curata de coaja, se taie felii, se inmoaie in lapte si se scurge bine. Ficatul de pui se curata, se spala si se taie cuburi. Se fierb doua oua pana ajung de consistenta tare, se curata de coaja si se taie cuburi, restul de oua se sparg si se separa albusurile de galbenusuri.

§  Ficatul si ceapa se inabusa separat in 75 ml ulei cu 100 ml apa, se racesc si se amesteca cu paine, oua fierte taiate cuburi, sare, piper, patrunjel verde, galbenusuri de ou si albusuri batute spuma.

§  Cu aceasta compozitie se umplu puii, se cos, se ung cu 75 ml ulei, se aseaza intr-o tava si se frig la cuptor, circa 30 minute, stropindu-se cu sosul format.

Se serveste cald, cu diferite garnituri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu