supa crema de ciuperci

Timp de preparare    - 45 minute

Dificultate                  - mediu
Cantitate                    - 4 portii










Ingrediente reteta supa crema de ciuperci
v 200 g carne de pui ;
v 500 g ciuperci ;
v 2 cepe ;
v 2 morcovi ;
v 1 telina ;
v 1 radacina patrunjel ;
v 150 g unt ;
v 300 ml lapte dulce ;
v 2 catei usturoi ;
v sare ;
v piper ;
v marar ;
v seminte de in ;

Mod de preparare reteta supa crema de ciuperci
Ø Se pune o oala cu apa la fiert, se adauga un varf de cutit de sare, apoi se pun carnea de pui, morcovii, telina si radacina de patrunjel taiate.

Ø Se incing 40 g unt intr-o tigaie, se adauga cepele taiate marunt si se lasa sa se inmoaie.

Ø Se adauga ciupercile curatate de pielita, spalate si taiate in felii subtiri sau pe jumatate. Se caleste totul si cand ciupercile sunt moi, se toarna din apa in care au fiert legumele.

Ø Se lasa sa clocoteasca pana cand ciupercile sunt fierte, se indeparteaza tigaia de pe foc si se transfera totul intr-o oala mai mare.

Ø Se adauga carnea, legumele, piperul dupa gust si restul de unt. Se mixeaza totul, se adauga laptele fierbinte si usturoiul pisat. Se pot adauga si seminte de in prajite.

Ø Se serveste calda, cu marar tocat marunt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu