Timp de preparare: 20 min
Timp de copt: 35-40 min
- 75 g unt
- 50 g faina obisnuita
- 750 ml lapte
- 100 g crema de branza Mascarpone
- 1 kg spanac proaspat curatat si spalat
- 1/4 lingurita nucsoara macinata
- 50 g branza Parmezan rasa
- 400 g ciuperci, taiate felii
- 500 g praz taiat rondele
- 2 catei mari de usturoi, zdrobiti
- 10 - 12 tomate din conserva, scurse si taiate in felii subtiri
- 250 g foi de lasagne
- 70 g lamele de migdale ( din comert )
Mod de preparare
- Opariti spanacul in apa clocotita cu sare timp de 2 minute. Scurgeti apa, tocati si puneti deoparte. Topiti 50 g din cantitatea de unt intr-o tigaie la foc potrivit, amestecand, apoi adaugati faina si rumeniti 1 min. Luati de pe foc si turnati laptele, amestecand pana se omogenizeaza. Se amesteca mereu 2-3 min, pana ce sosul se ingroasa. Incorporati crema de branza, spanacul, nucsoara si jumatate din parmezan.
- Incingeti untul ramas intr-o tigaie, apoi adaugati ciupercile, prazul si usturoiul si caliti 3-4 min. pana s-au inmuiat legumele. Incorporati tomatele din conserva.
- Turnati un sfert din sos pe fundul unei forme de copt termorezistente, apoi o treime din amestecul cu ciuperci si la urma un singur strat de lasagne. Repetati de doua ori aceasta procedura si terminati cu un strat de sos. Presarati migdale deasupra si apoi branza Parmezan ramasa.
- Dati la cuptor si coaceti 25-30 min. sau pana ce crusta de migdale s-a rumenit si serviti cu salata verde.