4-6 portii
Preparare : 10 min.
Timp de copt: 35-40 min.
- 4 oua batute
- 300 ml lapte smantanit ( max.2% grasime )
- 150 ml frisca cu continut redus de grasimi
- 1 lamaie,coaja rasa si sucul
- 6 linguri miere lichida
- 250 g briose din comert taiate in felii
- 75 g cirese
- 75 g prune uscate, taiate marunt
- 100 g caise uscate, taiate in jumatati
- 50 g felii de portocale glasate, taiate in sferturi
- 1 varf de cutit nucsoara pudra
- Ungeti usor o forma termorezistenta cu capacitate de 1,4 l. Bateti la un loc ouale, laptele si frisca.
- Amestecati coaja de lamaie, sucul si mierea. Pregatiti suficiente felii de briose pentru a forma un strat si inmuiati-le pe fiecare in amestecul cu miere. Puneti-le deoparte. Incorporati ce a ramas din amestecul cu miere in amestecul cu oua.
- Asezati in straturi feliile de briose si fructele. Terminati cu felii de briose. Turnati deasupra, printr-o sita amestecul cu oua, apoi presarati nucsoara. Lasati sa se imbibe 10 min. apoi coaceti 35-40 min.