-1 pui de aprox 2 kg
-300 gr radacina telina
-100 gr radacina patrunjel
-2 morcovi mari
-taietei (sau fidea)
-sare, piper
-putin patrunjel pentru servit
1. Puiul curatat bine se
spala in apa rece. Se pune intr-o oala mare si se acopera cu apa rece (cam 4-5 l apa). Se pune la fiert la foc mic.
(daca punem puiul la fiert in apa rece supa va iesi mai buna; daca din contra dorim sa
(daca punem puiul la fiert in apa rece supa va iesi mai buna; daca din contra dorim sa
iasa carnea mai gustoasa il punem la fiert in apa fiarta).
2. Se curata si se spala
zarzavaturile, apoi le taiem bucati mari. Le punem in supa
plus 2 lingurite
sare si lasam in continuare la fiert la foc mic.
3. Spumati supa cu o
lingura cu gauri pana nu se mai face spuma deasupra. Lasati la
fiert inca 2 ore.
4. Intre timp, fierbeti
separat taieteii . Dupa ce strecurati, puneti taieteii in oala cu supa si
mai
dati un clocot, verificand supa de sare.
(taieteii se fierb separat ca sa nu-si lase amidonul in supa si sa o tulbure).
(taieteii se fierb separat ca sa nu-si lase amidonul in supa si sa o tulbure).
5. Serviti presarat cu
patrunjel si piper.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu