- 300
ml lapte
- 80 ml frisca
- 1 ceasca cafea expresso rece
- piscoturi
- 1 lingura cacao
- 80 ml frisca
- 1 ceasca cafea expresso rece
- piscoturi
- 1 lingura cacao
Portii: 2-3 pahare
Preparare:
Preparare:
1. Mixati laptele rece
cu crema Ole de vanilie pana devine consistenta, dupa indicatiile de pe pachet
(am folosit mai putin lapte decat cere pe pachet). Bateti apoi frisca.
Amestecati crema de vanilie cu frisca.
2. In pahare aranjati:
un strat de crema, apoi piscoturi trecute pe ambele parti rapid prin cafea, iar
crema, iar piscoturi si ultimul strat de crema.
* rupeti piscoturile in 2-3 bucati sa intre in pahar
** piscoturile le treceti prin cafea pe ambele parti rapid, nu le lasati sa absoarba prea mult fiindca se vor inmuia prea tare.
*** in cafea puteti pune si 1 lingura de coniac sau rom
* rupeti piscoturile in 2-3 bucati sa intre in pahar
** piscoturile le treceti prin cafea pe ambele parti rapid, nu le lasati sa absoarba prea mult fiindca se vor inmuia prea tare.
*** in cafea puteti pune si 1 lingura de coniac sau rom
3. Presarati deasupra
multa cacao folosind o sita deasa, ca cea de ceai.
4. Dati la rece cca 30
minute, 1 ora.