Ingrediente:
- trei ceşti de roşii cherry,
- o lingură de ulei de măsline,
- o pătrime de bol de
ceapă roşie (tocată),
- o pătrime de ceaşcă de ulei balsamic,
- o linguriţă de
melasă,
- o lingură de suc de lămâie (doar pentru a da un pic de gust),
- o lingură
de pătrunjel proaspăt (tocat),
- o jumătate de lingură de sare,
- o pătrime de
lingură de piper negru,
- o lingură de cimbru (proaspăt) tocat,
- patru bucăţi de
păstrăv
Mod de preparare:
Încălzeşte cuptorul, apoi aranjează roşiile pe o foiţă de aluminiu, într-un
vas, şi lasă-le în cuptor. Lasă roşiile să se coacă până când pieliţa capătă o
nuanţă maronie.
Pune într-un vas uleiul de măsline şi lasă-l să fiarbă. Adaugă apoi ceapă
şi amestecă timp de 4 minute. Toarnă melasa şi uleiul balsamic. Redu
temperatura şi amesteca timp de 2 minute. Adaugă: roşiile coapte, sucul de
lămâie, pătrunjelul, o pătrime de lingură de sare, piperul şi amestecă. Ia
vasul de pe foc şi menţine-l cald.
Presara cimbrul şi o pătrime de lingură de sare peste peşte şi lasă-l în
cuptor. Ca să ştii când peştele s-a făcut, foloseşte-te de un cuţit ca să
încerci carnea. După ce s-a făcut peştele aşează-l pe platou şi serveşte-l cu
sosul de roşii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu