conopida cu branza la cuptor

Conopida este considerata un aliment anticancerigen si un bun detoxifiant al organismului.
Consumul acestei legume de cel putin trei ori pe saptamana previne anemia si regleaza tensiunea arteriala. Conopida este recomandata persoanelor care vor sa slabeasca. Urmatoarea reteta este rapida si usor de preparat.


Ingrediente:
- 1 conopida mijlocie
- 40g unt sau margarina
- 3 linguri rase de faina
- 300 ml lapte
- 100g branza de burduf, maruntita
- sare si piper dupa gust

Mod de preparare:
1 - Rupeti conopida in buchete mari si opariti-o in apa clocotita usor sarata, pana cand incepe sa se inmoaie. Scurgeti si puneti conopida intr-un vas de sticla termorezistenta.
2 - Intre timp, topiti untul intr-o tigaie incapatoare, incorporati faina si lasati-o la calit aproximativ 1 min. Luati tigaia de pe foc si incorporati treptat laptele. Puneti din nou pe foc, lasati sa dea in clocot si fierbeti, amestecand, pana cand sosul se ingroasa. Adaugati 75g branza de burduf si asezonati dupa gust.
3 - Turnati acest sos peste conopida, presarati cu branza de burduf ramasa si dati la cuptor. Coaceti pana cand branza s-a topit si s-a rumenit usor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu