v ½ kg ciuperci ;
v 50 g unt ;v 25 g faina ;
v 100 ml smantana ;
v o ceapa (50 g) ;
v marar ;
v patrunjel ;
v piper ;
v sare ;
Mod de
preparare
1. Ciupercile, bine
spalate, se taie in felii mai mari si se fierb acoperite 30 minute, la foc mic,
in ¼ l apa clocotita impreuna cu ceapa taiata in sferturi, pana cand ciupercile
se moaie bine, apoi se scoate ceapa.2. Faina se freaca cu o lingura de apa rece, se rastoarna peste ciuperci si se adauga o lingurita cu varf de ,,Vegeta”.Se lasa sa fiarba cateva clocote ca sa se lege sosul, apoi se ia de pe foc.
3. Smantana se bate cu o lingura de apa rece, se amesteca imediat cu ciupercile fierbinti si se sareaza dupa gust. Deasupra se pun bucatele de unt, marar si patrunjel tocat.
4. Se serveste fierbinte cu mamaliguta calda.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu