simplu si usor de preparat, este varianta
ideala pentru un aperitiv bun.
Ingrediente
v 1kg
ciuperci ;v 250-300 g maioneza ;
v 100-150 ml smantana groasa ;
v marar ;
v patrunjel ;
v sare ;
Mod
de preparare
1. Dupa ce s-au curatat, ciupercile se fierb acoperite, aproximativ
30 minute, in ¼ l apa clocotita, impreuna cu o lingurita rasa de sare, o foaie
de dafin, 50 l vin alb sec, pana cand se moaie bine, apoi se scurg de apa in
strecuratoare, unde se lasa sa se raceasca. (Apa in care au fiert se pastreaza
pentru prepararea sosului de rosii pentru chiftele sau carne rasol, sau sosului
alb pentru legume cu sos alb).
2. Maioneza se
amesteca cu smantana, potrivindu-se gustul cu sare, acreala si mustar, ca sa
fie mai picanta. Pentru aroma, se adauga marar si patrunjel tocate si facultativ,
putina ceapa rasa fin.
3. Se amesteca ciupercile bine scurse cu maioneza si
smantana.
4. Salata se asaza pe platou si se orneaza cu masline si
gogosari, sau se presara numai cu patrunjel tocat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu