ciuperci cu maioneza

Aceasta salata de ciuperci cu maioneza
simplu si usor de preparat, este varianta
ideala pentru un aperitiv bun.

Ingrediente
v 1kg ciuperci ;
v 250-300 g maioneza ;

v 100-150 ml smantana groasa ;
v marar ;
v patrunjel ;
v sare ;

Mod de preparare
1. Dupa ce s-au curatat, ciupercile se fierb acoperite, aproximativ 30 minute, in ¼ l apa clocotita, impreuna cu o lingurita rasa de sare, o foaie de dafin, 50 l vin alb sec, pana cand se moaie bine, apoi se scurg de apa in strecuratoare, unde se lasa sa se raceasca. (Apa in care au fiert se pastreaza pentru prepararea sosului de rosii pentru chiftele sau carne rasol, sau sosului alb pentru legume cu sos alb).
2. Maioneza  se amesteca cu smantana, potrivindu-se gustul cu sare, acreala si mustar, ca sa fie mai picanta. Pentru aroma, se adauga marar si patrunjel tocate si facultativ, putina ceapa rasa fin.
3. Se amesteca  ciupercile bine scurse cu maioneza si smantana.
4. Salata se asaza pe platou si se orneaza cu masline si gogosari, sau se presara numai cu patrunjel tocat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu