piersici cu crema

Ingrediente

Aluatul
v 450 g faina ;
v 250 ml smantana ;
v un ou ;
v 100 g zahar ;
v 50 g unt ;

v un varf de cutit sare ;
v o lingurita cu varf bicarbonat de amoniu (amoniac alimentar) ;

Crema

 v 2 oua ;
v 150 g zahar ;
v 2 linguri lapte sau apa (30 ml) ;
v 30 g cacao ;
v 200 g unt ;
v 30 ml rom ;
v 100 g nuci macinate ;
v zahar vanilat ;

Mod de preparare
1.      Intr-un vas , se amesteca cu lingura smantana, oul intreg, zaharul, sarea, untul topit, dar rece, coaja de lamaie si la urma, faina impreuna cu amoniacul, apoi se framanta cu mana 2-3 minute. Se obtine un aluat mai vartos care se lasa sa stea 3-4 ore, in bucatarie, sau de seara pana dimineata, la rece, acoperit, ca sa nu prinda crusta.

2.      Pentru crema, intr-un vas smaltuit de 2-3 l, se freaca ouale cu zaharul, 1-2 minute, apoi se dilueaza cu lichidul si se bat 10 minute, cu telul, deasupra unui vas cu apa clocotita, pe care sa-l acopere ca un capac pana se ingroasa. Cand se ia de pe foc, se adauga imediat cacaua, neaparat cernuta prin sita si vanilia. Se amesteca bine cu telul, pana cand compozitia se omogenizeaza perfect, apoi se raceste pe un vas cu apa rece, pana cand ajunge la temperatura degetului (potrivita). Dupa aceea, se adauga la marginea cremei jumatate din cantitatea de unt moale si se bate cu telul numai in unt, pana cand acesta se faramiteaza bine si, treptat, toata crema adera la el. Se pune si restul de crema la fel amestecandu-se cu telul pana cand toata crema fiarta se incorporeaza in unt si se omogenizeaza, capatand un aspect de alifie. Crema de cacao se amesteca cu nuca macinata si romul. Daca nu este destul de vartoasa, se pune si o parte din miezul scos din piersici.

3.      Se ia din aluat circa ¼ si pe masa presarata cu faina, se modeleaza un sul cu diametrul de 2 cm care se taie in bucati de 2 cm. Fiecare bucata se ruleaza in forma de bila. Se asaza in tava presarata cu faina (netezita cu palma), cu distanta de 3 cm intre ele, deoarece cresc mult la copt. Se coc 20-25 minute, la foc mijlociu (sa ramana deschise la culoare), in cuptorul incalzit dinainte. Nu se deschide cuptorul 15 minute, ca aluatul sa creasca si sa prinda forma. Dupa aceea focul se poate reduce, daca este nevoie, ca bilele sa nu se rumeneasca prea mult.

4.      Dupa ce s-au racit, se scobesc putin la baza, se umplu cu crema si se lipesc cate doua, formand cate o piersica.

5.      Piersicile se trec cu partea bombata prin zahar tos, colorat cu putina vopsea vegetala rosie sau cu o lingurita cu sirop de zmeura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu