cartofi gratinati cu branza de vaci

Ingrediente

 v 1kg cartofi ;
v 250 g branza de vaci ;
v 50 g faina ;
v 300 ml lapte ;
v 2 oua ;
v 50 g cascaval ;
v 100 ml smantana ;
v 100 g unt sau margarina ;
v sare ;


Mod de preparare
1.   Cartofii se fierb in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se curata de coaja si se taie in felii subtiri.

2.   In 50 g unt incalzit se adauga faina dizolvata cu 100 ml lapte si se amesteca continuu, pentru a nu se forma aglomerari. Se adauga restul de lapte, smantana,oua si se continua fierberea.

3.   Sosul obtinut se amesteca cu cartofii, branza de vaci si 25 g cascaval..

4.   In tava unsa cu unt, se toarna compozitia, se presara cu restul de cascaval si se introduce in cuptor, pentru gratinare.

5.   Se serveste cald, cu unt topit deasupra.

3 comentarii: