pui cu vinete

Ingrediente

 v 1,300 kg carne de pui ;
v 200 ml ulei ;
v 250 g ceapa ;
v 30 g faina ;
v 50 g pasta de tomate ;
v 40 g usturoi ;
v patrunjel ;

v 1,800 kg vinete ;
v 400 g rosii proaspete sau 200 g  rosii conserva ;
v boia de ardei dulce ;
v piper macinat ;
v sare ;

Mod de preparare
1.   Bucatile de pui de inabusa in 100 ml ulei si 100 ml apa. Cand sunt gata, se scot separat.

2.   In uleiul  ramas se inabusa ceapa curatata si taiata marunt, se adauga faina dizolvata cu putina apa rece, boia, pasta de tomate diluata cu 50 ml apa, sare si 1 l apa si se fierb aproximativ 20 minute. Sosul obtinut se paseaza peste bucatile de carne.

3.   Vinetele se spala, se curata de coaja partial (in fasii) si se taie felii lungi, cu grosimea de 1 cm. Vinetele felii se sareaza si se inabusa in 100 ml ulei cu 100 ml apa, apoi se adauga peste carnea cu sos, impreuna cu usturoiul taiat marunt, piper, rosii decojite si taiate felii si se introduc la cuptor, circa 20 minute.
Se serveste cald.

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