budinca de cartofi cu carne

Ingrediente

 v 800 g carne de vita ;
v 200 g cartofi ;
v 200 g ceapa ;
v 15 g usturoi ;
v 75 ml ulei ;
v 100 g faina ;
v 3 oua ;
v 350 g paine alba ;
v 80 g cascaval ;

v 100 ml smantana ;
v 50 g pesmet ;
v patrunjel verde ;
v piper ;
v sare ;

Mod de preparare
1.   Carnea de vita se toaca cu masina apoi se inabusa in 50 ml ulei impreuna cu ceapa taiata marunt si 100 ml apa sau  supa de oase.  

2.   Cand este rece, tocatura se amesteca cu painea inmuiata in apa si stoarsa si se toaca din nou cu masina .

3.   Se amesteca compozitia cu 2 oua , usturoi, patrunjel verde, piper si sare.

4.   Catofii se curata si se fierb in apa cu sare apoi se zdrobesc .

5.   Intr-un vas termorezistent uns cu ulei si tapetat cu pesmet se asaza compozitia cu carne tocata intre doua straturi de pasta de cartofi. Deasupra se adauga faina amestecata cu un ou apoi se presara cascaval ras.

6.   Budinca se introduce la cuptor la temperatura moderata aproximativ 30 minute.

7.   Preparatul se portioneaza si se serveste cald cu smantana.


2 comentarii: