v 1 kg carne de porc ;
v 100 ml ulei ;
v 50 g faina ;
v 400 g paine alba ;
v 8 oua ;
v patrunjel verde ;
v sos brun ;
v sare ;
Pentru sos brun
v 1 kg oase fara maduva ;
v 100 ml ulei ;
v 80 g faina ;
v 100 g morcovi ;
v 100 g patrunjel radacina ;
v 100 g telina radacina ;
v 100 g ceapa ;
v 10 g usturoi ;
v 100 g pasta de tomate ;
v foi de dafin ;
v piper boabe ;
v cimbru ;
v sare ;
Mod de preparare
Ø Carnea spalata si portionata se trece prin faina apoi se inabusa in 50 ml ulei cu 50 l apa.
Ø Painea alba se taie felii si se curata de coaja apoi se prajeste pe gratar sau plita.
Ø Pentru sos, morcovii, ceapa, patrunjelul radacina si telina curatate si taiate felii, se inabusa in ulei cu 100 ml apa. Se adauga pasta de tomate diluata in 100 ml apa, faina dizolvata in 100 ml apa rece, apa fiarta (aproximativ 2 l), oase, foi de dafin, usturoi curatat si taiat felii, piper, cimbru si sare. Se continua fierberea la foc moderat circa 3-4 ore. Cand sosul este fiert, se strecoara prin sita deasa.
Ø Din oua, 50 ml ulei si sare se prepara omleta.
Ø Bucatile de escalop se aseaza pe cruton de paine, deasupra se aseaza omleta si se toarna sos brun.
Preparatul se serveste cald, cu diferite garnituri de cartofi, legume sau orez.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu