fursecuri cu vanilie

Ingrediente

Aluatul
v 300 g faina ;
v 200 g unt ;
v 100 g zahar pudra ;

v 2 galbenusuri ;
v un varf de cutit sare ;



Pentru pudrat

v 100 g zahar pudra ;
v un plic cu zahar vanilat ;

Mod de preparare

1.   Intr-un vas se amesteca untul moale cu zaharul si sarea, se adauga pe rand galbenusurile, amestecand dupa fiecare si la urma faina. Aluatul se amesteca cu mana, fara sa se framante, apoi se lasa la rece 30 minute ca sa se intareasca grasimea. Astfel, nu va fi nevoie de multa faina la prelucrare.

2.   Se ia din aluat cate o bucata, cam cat un ou, se modeleaza in forma de sul cu diametrul de circa 2 cm care se taie apoi in bucati de 2 cm. Din fiecare bucata se formeaza bile care se aseaza in tava cu distanta de 2 cm intre ele.

3.   Se coc la foc mijlociu 20-30 minute ca sa se rumeneasca putin.
Cat sunt calde, fursecurile se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu