prajitura cu nuci

Ingrediente

Aluatul
v 300 g faina ;
v 200 g unt ;
v 50 g zahar pudra ;
v 3 galbenusuri ;
v 15 ml rom ;

v un varf de cutit sare fina ;
v o lingurita rasa praf de copt ;
v coaja de lamaie ;
v un borcan marmelada acrisoara (400 g) ;
 
Spuma

v 3 albusuri ;
v 150 g zahar tos ;
v 120 g nuci macinate ;
v 15 ml rom ;
  
Mod de preparare
1.   Se amesteca intr-un vas untul cu zaharul pudra, se adauga galbenusurile pe rand, sarea, coaja de lamaie si romul si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca toate fara sa se framante.

2.   Aluatul se intinde in foaie dreptunghiulara dupa dimensiunile unei tavi de circa 26/40 cm. Pentru ca sa se aseze mai usor in tava, foaia poate fi mai groasa. Dupa ce s-a asezat, se mai intinde cu mana ca sa acopere toata suprafata tavii.

3.   Tava se introduce in cuptor, la foc mijlociu si se lasa circa 25 minute.

4.   Dupa ce s-a scos din cuptor, foaia se unge imediat cu marmelada acrisoara.

5.   Albusurile se bat spuma tare (daca ouale sunt mai mici se pun 4 albusuri), se adauga zaharul tos si romul, se bat pana cand se intaresc  si se lasa la rece. Nucile si zaharul vanilat se adauga numai dupa ce prajitura a fost aranjata cu marmelada. Albusul se bate inca putin ca sa-si revina, se adauga nucile si zaharul vanilat, se amesteca cu telul numai prin rasturnare, de 9-10 ori, apoi se rastoarna peste marmelada si se niveleaza.

6.   Tava se introduce din nou in cuptor, la foc mijlociu, avand grija ca usa cuptorului sa fie complet deschisa pe toata durata coacerii (30 minute). Dupa 15 minute, tava se intoarce in cuptor. Spuma se intareste si se rumeneste.

7.   Se lasa sa se raceasca in tava, apoi se taie in bucati.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu