carne tocata in foietaj

Ingrediente

v 500 g foietaj crud ;
v 700 g carne de vita ;
v 400 g ceapa ;

v 50 ml ulei ;
v 50 g pesmet ;
v 3 oua ;
v 100 g cascaval ;
v patrunjel verde ;
v 50 g unt ;
v piper ;
v sare ;

Mod de preparare
Ø Se inabusa ceapa in ulei cu 50 ml apa apoi se adauga carnea de vita tocata continuand inabusirea circa 10 minute. Se lasa sa se raceasca, se adauga sare, piper si se toaca din nou cu masina.

Ø Se adauga 2 oua, pesmet, patrunjel verde si se amesteca pana se omogenizeaza.

Ø Foietajul crud se intinde in foaie groasa de circa 5 mm, se presara cu cascaval ras, iar deasupra se pune compozitia de carne, se ruleaza si se aseaza in tava unsa cu unt. Suprafata se unge cu ou batut si se introduce la cuptor, cu temperatura ridicata la inceput (circa 5 minute) apoi se modeleaza temperatura si se lasa pana la coacerea completa, circa 20 minute.
Se serveste cald, cu diferite garnituri.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu