v 750 g faina ;
v 400 g carne de pui ;
v 500 g spanac proaspat sau 250 g spanac conserva ;
v 4 oua ;
v piper ;
v 150 g margarina ;
v 50 g cascaval ;
v 1l sos tomat ;
v sare ;
Pentru sos tomat
v 2 l supa de oase ;
v 100 ml ulei ;
v 50 g faina ;
v 50 g morcovi ;
v 50 g telina radacina ;
v 50 g patrunjel radacina ;
v 100 g ceapa ;
v 150 g pasta de tomate ;
v 40 g zahar ;
v foi de dafin ;
v piper boabe ;
v cimbru ;
v sare ;
Mod de preparare
Ø Carnea de pui se fierbe in apa cu sare apoi se taie marunt. Spanacul proaspat se curata, se spala in mai multe ape, se opareste si se taie marunt. Daca se foloseste spanac conserva, se scurge de lichid.
Ø Pentru sos tomat, legumele (ceapa, morcovii, telina si patrunjelul radacina) se taie felii si se inabusa in ulei, cu 100 ml apa. Cand acestea s-au inmuiat, se adauga faina dizolvata in apa rece, pasta de tomate diluata in 150 ml apa, piper, foi de dafin, cimbru si sare si se amesteca continuu. Se adauga supa de oase, se fierbe circa 30 minute, se paseaza prin sita deasa si se adauga zaharul.
Ø Se face un aluat din faina, oua si apa din care se intinde o foaie subtire apoi se taie patrate cu latura de 6 cm.
Ø Se prepara o compozitie din carne de pui, spanac, piper, sare, ou, cu care se umplu patratele de aluat.
Ø Coltunasii obtinuti se fierb in apa cu sare. Se scot din apa, se scurg, se aseaza in tava unsa cu margarina, se presara cascaval si se introduc la cuptor circa 10 minute.
Preparatul se serveste cald, cu sos tomat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu