v 3 kg dovlecei proaspeti sau 2 kg dovlecei conserva ;
v 150 ml ulei ;
v 150 g faina ;
v 200 g ceapa ;
v 150 g smantana ;
v marar verde ;
v 20 ml otet de 90 ;
v sare ;
v 50 g zahar ;
Mod de preparare
Ø Dovleceii proaspeti
se spala, se curata de coaja si seminte, se taie cuburi apoi se inabusa in ulei
si 150 ml apa, dupa care se scot pe un platou.Ø In uleiul ramas, se inabusa ceapa taiata marunt si faina dizolvata in 200 ml apa. Se adauga apa necesara fierberii (circa 2 l) si se continua fierberea aproximativ 10 minute.
Ø Peste sosul obtinut, se adauga dovlecei, zahar, otet si sare, continuand fierberea inca 10-15 minute. La sfarsitul fierberii, se adauga smantana si se retrage vasul de pe foc.
Preparatul se serveste cald, cu marar verde deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu